24 Mart 2016 Perşembe

GELECEK KAYGISI

 
 

 
Yaşam insanlar için ortalama 70 yıllık bir süre. Bu süre çok uzunmuş gibi gelse de aslında oldukça çabuk geçiyor ve nasıl geçtiğini ancak yaşlandıktan sonra fark edebiliyoruz. Kısaca yaşam doğumumuzdan ölümümüze kadar Dünya’da geçirdiğimiz ortalama süreyi ifade etmektedir.
Herkes aynı süre içinde yaşamaz. Kiminin ömrü çok uzundur ve bazıları bir asırdan fazla yaşar, bazılarıysa daha doğduktan birkaç dakika sonra ölür. İnsan ömrünün ne kadar uzun olacağı bilinemez. Hatta insan hayatının ne zaman başlayıp biteceği de bizim kontrolümüz dışındadır. Buna karar verecek tek varlık yüce Allah’tır. Yaratıcımız bizim ne kadar yaşayacağımızı belirler ve ona göre yaşarız.
 
 
Hayatımızı yaşarken bazen pişman olduğumuz bazen de “İyi ki yapmışım.” dediğimiz şeyler yaşarız. Bu yaptığımız şeyler yaşam kalitemizi belirleyen unsurlardır. Eğer hayatımızda iyi ki yapmışım dediğimiz şeyler çoğunluktaysa yaşamımızı kaliteli bir şekilde yaşadığımızı gösterir. Keşke yapmasaydım dediğimiz şeyler varsa bu da bizim mutsuz olduğumuzu ifade eder. Bunun için yaşamımızı mümkün olduğunca kaliteli yaşamalı, yapamadığımız şeylere üzeleceğimize onları gerçekleştirmek için çalışmalı ve bunun için yaşamalıyız. Böylece yaşamımızda daha mutlu biri olacak ve etrafımızdaki kişileri de mutlu edeceğiz.
Yaşamımızdaki en önemli unsur ailemizdir. Onların kıymetini bilerek yaşayalım. Onlara mümkün olan en çok zamanı ayıralım. Bu sayede hem onları hem de kendimizi mutlu etmiş oluruz. Bir gün mutlaka öleceğiz. Eğer bunları yaparsak mutlu bir şekilde bu dünyadan ayrılırız. Hatta yaptığımız iyiliklerle de çevremizde saygıyla hatırlanan bir kişi oluruz. Hayatı ihmal etmeden dolu dolu yaşayarak mutlu bir ömür geçirebiliriz.
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder